Oldalak

2011. augusztus 4., csütörtök

12. fejezet

Meghoztam egy újabbat :) Jó olvasást! :3



12. fejezet

Eliose döbbenten állt a labirintus közepén, földbe gyökerezett lábbal. A férfi arca…
- Adric? – kérdezte tétován. Aztán a szólított hátrált egy lépést, hogy a holdfény teljesen megvilágíthassa az arcát, és Eliose megfigyelhesse minden vonását.
Magas arccsontja, erős állkapcsa, kicsit görbe orra, meleg, csokoládébarna szemei és sötétbarna haja emlékeztette ugyan Adric-re, de ez a férfi mintha fiatalabb kiadása lett volna. Vonásai lágyak, szinte nőiesek voltak. Nem Adric volt, és ez csalódottsággal töltötte el a lányt, amit aztán felváltott a félelem. Megcsókolt egy vadidegen férfit.
Nem, nem idegen, javította ki magát a lány.
Olyan sok időt töltött a labirintusban ezzel a férfival, hogy azt már bőven az ismertségen belül lehetett sorolni, nem beszélve arról, hogy látta már őt valahol. Valamikor.
- Ismerem? – kérdezte bizonytalanul, nem akarta megsérteni a férfit, ha esetleg már találkoztak, csak nem emlékszik. – Ismerősnek tűnik az arca.
A férfi felkacagott, amitől még lágyabbak lettek a vonásai, arca kisfiús lett. Eliose szíve nagyot dobbant. Ekkor vette észre a férfi orrát átszelő mély vágást, ami ugyan begyógyult, de elég csúnya heget hagyott az arcán. Lassan felemelte a kezét, habozott, hátha a férfi nem szeretné, hogy megérintse, és mikor ő nem szólt semmit, csak mosolygott tovább, két ujjával végigsimított a seben. A férfi tekintete szinte elolvadt, ahogy ránézett, és ettől Eliose szíve is hevesebben dobogott. Még soha nem nézett így rá senki.
Nagyot nyelt, az idegen még mindig fogta a kezét, neki pedig kellemes volt érezni a bőrét az övéhez simulni.
- Megijeszt, kedvesem? – kérdezte halkan a férfi.
- Nem – felelte Eliose őszintén. – Hol szerezte?
- Csatában – jött a kurta válasz. Eliose úgy döntött, most nem firtatja tovább a kérdést.
- Ismerem magát?
A férfi megint felkacagott. – Tényleg nem emlékszel?
Eliose a homlokát ráncolta, és jobban megnézte az arcát. Valami rémlett neki, hogy már látta őt. De… Akármennyire is erőltette a szemét, csakis Adric arcát volt képes látni benne, holott azt már tisztázták, hogy ő nem Adric. Előbbi ugyanis gyengéden bánt vele, az utóbbi pedig… Nos, nem túl kedvesen. A férfi azt mondta, katona volt, így Eliose tovább erőltette a fejét, a választ kutatva. Bizonyosan találkoztak, hisz a férfi tegezi. Ez nem lehet véletlen, illetlen, megfontolatlan tett.
Ekkor beugrott neki, hol látta már az arcát. Mikor először vittek katonákat a frontra, az ablakuk alatt lovagoltak el a fiatalabbnál fiatalabb férfiak. Ezt onnan tudja, hogy végig ott állt, és figyelte az elhaladó lovasokat. Akkor találkozott a tekintete egy katonáéval, aki megállt az ablak alatt, rámosolygott, és levéve a kalapját, intett neki. A többiek nem álltak meg, csak ő vette észre az ablakban ácsorgó lányt. Eliose elpirult, és ő is meghajolt a férfinak. Arcát már akkor sebhely szelte át, amit egy előző csatában szerzett. Eliose még emlékezett rá, hogy fel volt kötve a keze, és a szemét is bekötötték, mikor behozták hozzájuk.
A családja szívesen segédkezett a sérült katonák ellátásában. Ugyan ez évekkel ezelőtt volt, még mindig élt benne az emlék, hogy aggódtak, hogy a férfi esetlen nem nyeri vissza a látását. De felépült, és minden rendbe jött a végén. Eliose sokat volt az ágya mellett, cserélte a kötéseit, naphosszat beszélgettek, és sokszor még az éjszakát is vele töltötte, hogy támaszt nyújtson megtört katona lelkének, és vigasztalja, mikor felriad egy-egy lázálomból.
Miután a férfi felépült, eltűnt az életéből. Hogy aztán felbukkanjon hónapokkal később az egyik estélyen, és félrevonva őt a tömegből, megkérje a kezét.
Sosem hitte volna, hogy Gregory újból csatába megy, a férfi akkor mégis ott lovagolt a katonák között, és büszkén viselte egyenruháját. Eliose szíve belesajdult az aggodalomba. Kezét az ablaküvegre tette, és onnan figyelte, ahogy a férfi még egyet biccent neki, aztán tovább üget gyönyörű, barna lován.
Nem hallott három évig a férfi felől, aztán egy futár hozta a halálhírét. Eliose majdnem belehalt a fájdalomba. Életének legrémesebb időszaka volt az az egy év, mígnem kezdte elfelejteni a férfit. De sosem szabadult az emléktől teljesen.
És Gregory d'Angerville, EastSilver vikomtja, Ravensclaft grófjának egyetlen fia… Itt állt előtte rég elveszett vőlegénye, és él. Életben volt.
- Gregory? Istenem, hát tényleg te vagy az?
Eliose szemébe könnyek gyűltek a megkönnyebbüléstől, és a boldogságtól. A férfi nyakába vetette magát, aki nevetve karolta át. Eliose megborzongott bőrét érő meleg leheletétől, és leteremtette magát, amiért először azt hitte, Adric a titokzatos látogató.
- Igen, élek, szerelmem.
- De hogyan? A halálhíred hozták… Nem tértél vissza, azt hittem…
- Az ellenségeink terjesztették szét a halálom hírét. Egyvalaki tudta, hogy élek, apám birtokának intézője, első dolgom volt tudatni vele, hogy még igényt tartok a földre.
- De miért nem szóltál? Istenem, annyi mindent kell mesélned. Miért nem szóltál soha?
- Reméltem, hogy átlátsz az álruhán – simogatta meg a lány haját Gregory, aztán lehervadt a mosoly az arcáról, és elkomorodott. – De aztán Adric-nek kezdtél szólítani, én pedig nem tudtam rávenni magam, hogy felfedjem magam. Nem is lett volna rá alkalmam, valaki mindig megzavart. De aztán láttam, mit tett veled az a gazfickó, aki után annyira epekedtél… - Gregory gyűlölettől szikrázó pillantását a lányéba fúrta. – Ígérd meg, hogy soha többé nem mész a közelébe. Egy alávaló gazember, aki átgázol mindenen, amit csak lát. Ígérd meg!
- Gregory… - nyögött fel Eliose. – Apámék vőlegényt jelöltek ki nekem. Norford vikomtja hamarosan elvesz engem…
- Tudom – szorította össze az állkapcsát Gregory, aztán elhallgattak. Eliose előrenyúlt, kezébe fogta a férfi arcát, és belenézett a csokoládébarna szempárba. Kísérteties a hasonlóság, gondolta, és megborzongott.
- Miért fedted el előlem a kiléted?
- Mert csak így férkőzhettem a közeledbe.
- Apám, ha tudta volna, hogy…
- Apád ellenezte az eljegyzést, kedvesem. Neki vált leginkább hasznára, hogy megöltek a csatamezőn. Évek óta tervezték már, hogy összeadnak a vikomttal, csak a lehetőséget várta. Ezért nem tudhattad, ki vagyok. Nem is reméltem, hogy még mindig szeretsz, ennyi év után is. Azt hittem…
- Elfelejtettelek? – fejezte be helyette a mondatot Eliose.
- Igen – hunyta be a szemét Gregory.
- Soha. Csupán megtanultam elfojtani a bánatom.
- Eliose… tudnál még… szeretni? – tette fel habozva a kérdést Gregory. Eliose megdöbbent a kérdésen. – Nem kell most azonnal válaszolnod – szorította rá egyik ujját a lány szájára Gregory. – Kapsz tőlem három nap haladékot, addig én előkészítem az utazást.
- Utazást? – kérdezte zavartan Eliose.
- El kell mennem a városból, Eliose. Az ellenségeim kezdik felfedezni a jelenlétem. Rá fognak jönni, hogy itt vagyok, és akkor megölnek. De, ha igent mondasz, akkor… gyere velem, Eliose. Elmegyünk messzire, és új életet kezdünk.
Eliose zavartan elmosolyodott. A kérdés meglepte, és elbizonytalanította. Majd kettétépte a lehetőség. Ha elmegy Gregory-val, talán boldog lesz, de soha többé nem látja a családját. A várost, Sighard-ot és Rebecca-t, Quentint, Egbertet és a többieket… Adric-et. Gregory látta rajta, hogy nem fog tudni azonnal válasszal szolgálni, ezért ajánlotta fel a haladékot. De vajon… Képes lenne vele menni?
- Most mennem kell, kedvesem. Három nap múlva visszajövök. Itt fogok várni rád, és a válaszodra. – Gregory elindult a hatalmas sövényfalak felé, aztán megtorpant, és még utoljára hátraszólt, mielőtt eltűnt volna. – Én sosem tudtalak kiverni a fejemből, Eliose.
A lány kétségbeesetten rogyott le a padra, miután a férfi eltűnt. A mai nap túlságosan kimerítette, annyi váratlan fordulat érte. Őszintén nem tudta, elmenne-e Gregory-val. Vajon szerette még annyira a férfit, hogy elszökjön vele? Lehetett még boldog jövőjük ennyi év bánat után?


Adric reggel lovagolt csak vissza a tengerparti kunyhóhoz. Egész este odakinn volt, és próbált a zsoldosok megbízójának nyomára bukkanni, vajmi kevés sikerrel. A férfi olyan jól rejtőzködött, hogy képtelen volt megtalálni őt. Hajnalban aztán feladta a reményt, és hazavágtatott Iffrin hátán. A lovak többsége ott állt a ház mellett kikötve, tehát mindenki otthon volt. Remek, legalább beszélhet velük.
Rápillantott Dóchas-ra, aki a többiek között legelészett, és kitűnt fehér szőrével és aranyszín sörényével a többiek közül. Gyönyörű állat volt ez a kanca, még a húgának vette, azzal a feltétellel, hogy a lány neveli fel. Dóchas eleven csikó volt, és azonnal belopta magát Rebecca szívébe. Adric maga előtt látta a jelenetet, ahogy Sighard felülteti a lóra Eliose-t, átkarolja, és együtt vágtatnak el az erdőbe.
Kedve lett volna addig vágtázni Iffrin-nel a tengerparton, míg ki nem veri a lányt a fejéből. Tudta, hogy képtelenség, egész életében futhatna, akkor sem lenne képes elfelejteni Eliose gyönyörű, barna haját, lenyűgöző kék szemét, telt, csábító ajkát… De elfogadta, hogy megérdemelte a lány haragját. Megérdemelte, hogy soha ne bocsásson meg neki. Azt viszont akkor is ki akarta deríteni, hogy ki fűszerezte meg az italát, mert biztosan nem az alkohol kényszerítette arra a szörnyűségre. Akkor is be fogja bizonyítani, hogy ártatlan, ha senki nem hisz neki.
Kikötötte Iffrin-t a többiek mellé, adott neki egy kis zabot a kupacból, aztán bement a házba. Senki nem nézett rá, mikor belépett, pedig tudatában voltak az érkezésének. Egek, hát ennyire haragszik rá mindenki? A szemét forgatta, ledobta a kabátját az egyik székre, és a többiekhez lépett.
- Mi ez a gyászos hangulat? Csak nem hiányzik a kislány? – próbált tréfálkozni, de a többiek nem nevettek, még csak el sem mosolyodta. - A pokolba is, mondom, hogy nem én tehetek a dologról. Ha mindenki bűnbaknak akar nyilvánítani, ám legyen. De előbb hallgassatok meg engem is – mordult fel.
- Miért hallgatnánk meg a képtelen ötleted valamiféle cselszövésről? – kérdezte Sighard.
- Mert ismertek – nézett Adric a férfi szemébe. - Tudjátok jól, hogy számtalan ellenségem van, nem beszélve a saját családomról. Sokan akarják a fejemet. Kérdem én, miért ne lenne ez is az ő tettük?
- Azért, mert miért kevernének bele egy ártatlan lányt? Te miért keverted bele, ha már itt tartunk? – vonta össze a szemét Sighard. Csak ő volt elég bátor, hogy szembeszálljon Adric-kel. A többiek csendben maradtak, tekintetüket a padlóra szegezték, mert félték vezetőjük haragját.
- Szükséges lépés volt – felelte kitérően Adric, de Sighard-ot nem tudta megtéveszteni. A gazfickó nagyon okos volt.
- Magad sem tudod – horkant fel. – A féltékenységed egyszer a veszted okozza, barátom.
- Fogalmam sincs, miről beszélsz.
- Dehogy nincs. Tudod jól, hogy akartad a lányt. Ő volt az egyetlen a városban, akit még nem sikerült meghódítanod. Most pedig, ha férjhez megy, egyáltalán nem vethetsz rá szemet.
- Eliose nem olyan, mint a többi nő a bordélyban – mordult fel Adric.
- Valóban? – vonta fel a szemöldökét Sighard. – Csak azt ne próbáld elhitetni velem, hogy komoly volt az érdeklődés. Sosem hinném el. Azon után végképp nem, ahogy bántál vele.
- Sajnálom, ha csalódást okoztam, de beszélhetnénk más témáról?
- Például?
- Mondjuk a zsoldosokról, akik a nyomomban vannak. Nem elég bizonyíték rá, hogy valaki a közelben van, és a halálomat kívánja?
- Azt hiszem, már eggyel több ember kívánja a halálod. Mi ebben a meglepő? A szoknyavadász, pénzéhes, száműzött vikomt senkinek sem kell, csupán a föld alatt.
Sighard ezzel Adric elevenébe talált. Adric övön aluli ütésnek érezte, ráadásul jogtalanul, hiszen tényleg ártatlan volt. Csak a barátai tudták a teljes történetét, és sosem emlegették, Sighard viszont nagyon jól tudta, hogy ezzel tud a legnagyobb fájdalmat okozni Adric-nek. Ha felemlegeti a múltját.
- Tudom, ki akarja a fejemet.
- Valóban? – torpant meg Sighard a faajtó előtt. Hangjából kicsendült, hogy nem hisz neki.
- Igen, de még nem bukkantam a nyomára. Velem kéne jönnötök, és együtt talán…
- Nem megyek sehová. Ha valaki valóban az életedre tör, a húgod mellé is kell valaki, aki megvédi. Nem fogom magára hagyni. Ráadásul nem kérek a társaságodból, Adric. Más lettél, és ez a valaki esztelenül vagdalkozik a kardjával, mint egy amatőr.
- Rebecca jól lesz, majd Egbert és Gregor vigyáznak rá.
- Nem! – mennydörögte Sighard. – Én fogom vigyázni a testi épségét. Senki más.
- Miért? – vonta fel egyik szemöldökét Adric.
- Mert én így akarom – mordult fel a férfi, aztán becsukta maga mögött a faajtót.
Adric megcsóválta a fejét, aztán a többiekhez fordult.
- Hát legyen. Egbert, Gregor, azért maradjatok itt vele. Nem szeretném, ha történne valami, míg távol vagyunk. A többiek velem jönnek, persze ha senkinek nincs kifogása a társaságom ellen – jegyezte meg epésen.
Mindenki készségesen felállt, és követték a vezetőjüket. Adric utasításba adta, merre menjenek. Szét kellett válniuk, hogy tőrbe csalhassák a zsoldosokat. Rátalált a táborukra, és öten épp elegen lesznek ahhoz, hogy lemészároljanak mindenkit, aki akadályozza őket. Meg kellett tudnia, ki áll a háttérben. Ha a gyanúja beigazolódik, és az lesz, akire gondol, már az okát is megtalálta a támadásnak. De a válasz biztosan nem lesz kedvére való az illetőnek. A megtorlás számára is a véget fogja jelenteni.


Christabel a zongoránál ült, és találomra ütötte le a billentyűket. Sosem tudott olyan elragadóan játszani, mint Eliose. Sosem tudott olyan szépen énekelni, sem beszélni, sem járni… Még csak olyan gyönyörű és elegáns sem volt, mint a nővére. Gyűlölte, hogy a családban mindenki elhalmozza a testvérét, míg őt szinte számba se veszik. Ha rákérdez, persze mindig azt a választ adják, hogy még nem érte el a megfelelő kort. Most mindenki azon tüsténkedett, hogy férjhez adják a testvérét. Vele senki nem foglalkozott.
Elgondolkozott az előző éjszakán, és újabb billentyűt ütött le.
Az arcába üvöltötte a testvérének, hogy terhes a vőlegényétől. Ekkora ostobaságot nem szabadott volna elkövetnie, mégis megtette. Lesimította szoknyáját, és végiggondolta, mit fog később mondani a szüleinek, ha ez kitudódik. Márpedig ki fog, ez elkerülhetetlen. Eliose mindenképp el fogja mondani. De legalább okozott neki néhány kellemetlen pillanatot. Csekély vigasztalás volt csupán, de legalább elégedettséggel töltötte el. Szenvedjen a nővére is úgy, ahogyan ő.
Nyílt az ajtó, és azonnal odakapta a fejét a hangra. A szíve zakatolni kezdett a mellkasában, ajka enyhén szétnyílt, mert úgy érezte, az orra már nem képes elég oxigénnel ellátni a tüdejét. Elpirult, és a zongorára kapta a tekintetét, miközben az ajtó egy kattanással bezárult.
Norford vikomtjának megjelenése kifogástalan volt, mint mindig. Barna fürtjei tökéletesen lesimultak, arca ugyan kissé borostás volt, de a ruhája elegáns, fekete felöltő. A férfi odalépett Christabel mellé, arca nem gyengédséget tükrözött, mint mikor Eliose-szal volt itt, hanem haragot és dühöt. Míg a lány arca zavarában volt vörös, a férfié mérgében.
- Hogy mondhatta ezt a menyasszonyomnak? – sziszegte halkan, nehogy meghallják a szolgák, akik a folyosón szorgoskodtak. Szándékosan használta ezt a szót, hogy minél jobban megbántsa a lányt. Láthatóan alig bírta visszafogni magát.
Christabel felpattant, és könnyek szöktek a szemébe, ahogy a férfi barna szemébe nézett. Nem akarta elhinni, hogy ilyen dühbe gurult.
- Csupán az igazat mondtam neki, Frederick – kiáltotta kétségbeesetten. Ő is szándékosan szólította a keresztnevén a férfit, hogy visszavághasson.
- Ne szólítson Frederick-nek, kisasszony – morogta a férfi. – És ne hazudjon a szemembe. Mindketten tudjuk, hogy nem terhes.
- Valóban? Ezt honnan tudod ilyen biztosan? Hát nem emlékszel arra az éjszakára, amit együtt töltöttünk? Miután a nővérem eltűnt?
- Bár el tudnám felejteni – mordult fel a férfi. – De nem én vagyok érte a felelős. Csupán a kegyed ostobasága. Mégis, biztos vagyok benne, hogy nem terhes.
- Az vagyok – makacskodott Christabel, könnyek csorogtak az arcán, az ő dühe is kezdett fellángolni. – Szeretkeztünk, Frederick – próbálkozott kétségbeesetten.
- Nem, maga csak kihasznált! Cseppet sem nevezném szeretkezésnek, ami történt. Aljas módon leitatott, hogy képtelen legyek ellenállni!
Christabel megrándult a vád hallatán. Valóban így történt. Leitatta a gyanútlan férfit, kihasználta a sebezhetőségét nővére eltűnése felett érzett fájdalma miatt. És valóban nem a férfi akarata szerint történt a dolog, de a szíve azt súgta, a férfi is érez iránta valamit. Frederick az övé, és nem akarja átadni a nővérének. Felnyögött, és a férfi felé nyúlt, de az úgy ugrott el, mintha égetne az érintése. Ez még jobban bántotta a lányt.
- Hozzám ne érjen többet. Szeretném, ha kiverné ezt a butaságot a fejéből. Nem terhes, és szeretném, ha örökre elfelejtenénk azt a gyalázatos éjszakát. Ne terjesszen ostobaságokat, hogy lejárasson a menyasszonyom előtt.
A vikomt lezártnak tekintette a beszélgetést, az ajtó felé indult, és kilépett a folyosóra. Christabel utána szaladt, de nem állt meg. Minduntalan lerázta a lány kezét, arcára könyörtelen, rideg arckifejezés ült ki. Megvetette Christabelt, aki egyáltalán nem ezt akarta elérni. A férfi gyűlölte, és már nem tehette jóvá a hibáját. Valóban nem tudhatták még, hogy teherbe esett-e, de a női ösztönei azt súgták a lánynak, hogy Frederick gyermekét hordja a szíve alatt. Pár hét alatt kiderülne, de… Nincs annyi ideje.
Ha Frederick nőül veszi a testvérét, örökre elveszíti. Kétségbeesetten gondolkozott valami megoldáson, amivel tovább halaszthatnák az esküvőt, mikor kopogtatás hallatszott a főbejáraton. Christabel majdnem nekiment Frederick-nek, aki mindenféle figyelmeztetés nélkül torpant meg a hatalmas kőlépcső közepén. Egy szolgáló azonnal ajtót nyitott, egy másik szaladt a ház uráért.
William de Vaux a korlátnál dermedt meg, és tágra nyílt szemekkel meredt az érkezőre, aki kényelmesen átadta kabátját és kalapját a komornyiknak, aztán sétapálcájára támaszkodva, leplezetlen gúnnyal mosolygott fel a meglepett férfira.
- Uram! – Köszöntötte, és meghajolt. Tekintete találkozott a lépcsőn megdermedt másik ismerősével, biccentett felé, és még szélesebben vigyorgott, látva annak megrökönyödését. – Frederick, kedves barátom. Milyen rég nem láttalak. Uraim, végtelen örömömre szolgál újra látni magukat. És gratulálnék az eljegyzéshez. – Christabel kilesett Frederick válla felett, de nem ismerte fel az érkezőt. – Mindazonáltal… attól tartok, kénytelen lesznek elhalasztani a menyegzőt.
Christabel majdnem felkiáltott örömében. Zene füleinek. No lám, a megoldás önkéntesen sétált be az ajtón, egy jóképű, magas lord képében. Máris érezte a győzelmét.

9 megjegyzés:

  1. Hú....ez érdekes volt...nem is tudom, hogy mit mondjak...csupa fordulat...már azt sem tudom hova kapkodjam a fejem....Adricot tőrbe csalták? Mégis ki?(bár van egy sejtésem) És Gregory? És Christabel mégsem terhes? Vagy mégis? És ki lépett be az ajtón? Csak nem Gregory?
    Anyám te csaj az őrületbe kergetsz....xD
    De izgalmas az biztos.....annyi várom már a kövit....remélem holnapra megint összegyűlik az öt komi...IMÁDOM :D

    VálaszTörlés
  2. na hát ez olyan valami volt, amire nem is számítottam ...méghogy eliose-nak volt egy régi vőlegénye?? wow!!! nagyon durva...de már nem érezhet ugyanúgy iránta, mint régen, hisz most képben van már adric. ami meg azt illeti szerintem, de lehet, hogy hülyeség lesz, adricot gregory csalta tőrbe...:D és christabel most terhes vagy sem??? jujjj most mi lehetett azon az este, mármint christabel és frederick között??? jujjj kész ideg roncs vagyok miattad:D:D de persze csakis a jó értelemben...:) tiszta jó volt, hogy egy nap alatt jött az új, remélem, h a következő is ilyen gyorsan jön majd.:D remélem, h gyorsan jön a következő...vagy ezt már leírtam?!:D:D na mindegy...:) a lényeg az, h még mindig lenyűgöz az írásod:D puszi...:)

    VálaszTörlés
  3. Pedig aggódtam, mivel múltkor valaki azt mondta nem elég korhű :/ Én igyekszem, de a bétám szabadságot vett ki, és amennyi tőlem telik megteszem.... :D Azért örülök, hogy sikerül fenntartanom a ködöt előttetek XD (olyan jóérzéssel tölt el néha) :D Tudom gonosz vagyok, de legalább van izgalom :D
    Fejezet meg akkor lesz gyorsan, ha gyorsan összehozzátok az 5 komit :)

    VálaszTörlés
  4. háááát megleptél! nem erre számítottam! de nagyon tetszett! mindig lenyűgöz ahogy írsz! de Adric képe megváltoztatása miatt nagyon haragszom!!!!!!!! imádtam azt a képet! siess a kövivel!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. izé...
    ez tömény volt :D Annyi esemény volt benne, hogy csak kapkodtam a fejem ide-oda :) Eloise húga lehet, hogy nem is terhes; feltűnik a színen ez a pasi, akit én már összekombináltam azzal a kisgyerekkel, akit Adric ismer még gyerekkorából, mikor őt verték... az elején volt szó ilyesmiről, pontosan már nem emlékszem, és lehet, hogy hülyeség is :/
    Eloise-nak meg már van egy vőlegénye! Hű, ez nagyon odavágott nálam :D Meg ez a hasonlóság a két pasi között, és Adric ellenségei, meg elméletei...
    Kikészültem, de jó értelemben XD
    Egyébként asszem az én egyik komimat értetted félre, és arra gondolsz, amikor azt írtad,hogy valaki azt mondta, hogy nem elég korhű. Nos, szerintem fantasztikusan eltaláltad a hangvételt, a korabeli életet, félelmetesen jól beillesztetted a múltba a történetet, és olvasás közben szinte visszarepítesz abba a korba, szóval ne bizonytalanodj el, hogy igyekezeted ellenére nem érted el a kívánt hatást. Ha jól emlékszem, akkor olyat írtam, hogy olvastam már olyan történetet, ami ugyan korhűbb volt, de ezt úgy értettem, hogy ott egy kicsivel jobban átjöttek a régi dolgok, de az is csak azért, mert rettentő részletesen voltak kifejtve a jelenetek, viszont ez visszavett az izgalomból, ami a te esetedben az egekben van :)
    Összefoglalva: a történet korhű, és inkább felejtsd el, amit írtam, mert csak elbizonytalanít, pedig semmi ilyen szándék nem vezérelt :) Az írási stílusodat tekintve, gördülékenyen írsz, és izgalmas bonyodalmakat viszel a történetbe, ami talán vesztene az értékéből, ha ennél még részletesebben fejtenéd ki az adott helyzeteket. Így is részletesen írsz, és egyszerűen fantasztikus minden mondat, úgyhogy ne kételkedj magadban, és ne higgy nekem :P

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Gre-gregory?? ki ez a ...??? O.o Lecserélted Adric képét!! O.O van egy elméletem! de nem osztom meg mert lehet h hülyeség! na mind 1 imádtam és alig várom h folytasd pls siess!!
    puszi grétii

    VálaszTörlés
  7. Azta!!!!!! MÉG! MÉG! MÉG! MÉG!
    Azt hittem Eloise és Adric kapcsolata nem olyan reménytelen, de most, hogy egyszerre hárman is versenybe léptek... úgy őszintén nem tudom, mit gondoljak :P Bakavartál, és fogalmam sincs mi fog belőle kisülni, de gondolom, ez volt a célod XD
    Remélem, hamar hozod azt az új fejit, mert már teljesen be vgyok sózva :D :D

    VálaszTörlés
  8. Szia!

    Nem tudom ki az a Gregory, de menjen ki a képből. xD Adric-ot szeretni kell. :) Muszály! xD
    Egyébként nekem őszintén sejtelmem sincs, hogy ki lehet az az idegen, de már annyira ráálltam Adric-ra, hogy remélem ő az. xD :D
    Mindenestre tetszett a fejezet és siess a frissel!
    Szia!
    O. Zoé O.

    VálaszTörlés
  9. Sziaa :D
    igyekeztem minél hamarabb elolvasni a történetedet, mert nagyon elnyerte a tetszésemet, de sajnos suliba is kellett menni, így lassabban tudtam olvasni a tervezettnél :)
    hmm... a véleményem az, hogy ez ELKÉPESZTŐEN JÓÓ, csupa nagybetűvel. rengeteg történet olvasok és ez annyira más, mint a többi!! imádom, ahogyan írsz, gyönyörűen fogalmazol és mindig sikerül fent tartanod az érdeklődést :) komolyan, beleszerettem a történetedbe :'D
    ami egy kicsit elszomorított és egyben fel is dobott, az az volt, hogy hamar rájöttem, hogy ő nem Adric :// ami annyiban jó, hogy lett egy kis sikerélményem is :$ amikor a visszaemlékezős rész volt, akkorra már teljesen beigazolódott a sejtésem :) de annyi baj legyen ;) reménykedem, hogy hamarosan hozod a következő fejezetet, mert nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra :D
    xoxo

    VálaszTörlés